מטבחי חוץ – מעשנות

מטבחי חוץ – מעשנות 2017-08-28T16:41:22+00:00

מעשנת בשרמעשנת בשר

עישון בשר לא נעשה ע"י שימוש בגריל גז או מנגל. וצלייה בשיטת אסאדו או בכלל גריל לסוגיו אף היא אינו עישון בשר בכלל. אם אנו מעוניינים לעשן בשר או דגים אנו צריכים לשם כך מעשנת או תנור עישון.

ניתן לקנות מעשנות מוכנות ואפשר לבנות אותם לבד מברזל או אבן.

קיימות שתי צורות עיקריות של עישון:

עישון קר – נפוץ יותר במדינות קרות ופחות באזורינו.

מתאים בעיקר לדגים וגבינות. זוהי שיטת בישול מזון ללא חום.
יש להכינם לפני תהליך העישון ,באמצעות תיבול וכבישה, אשר גורמים לשימור ויבוש הבשר.
ורק אחר כך ניתן להתחיל בתהליך העישון.
הגרילים והעץ נמצאים בצד אחד והדגים /גבינות בצד אחר והעשן שעובר לחלל של הדגים ע"י צינור מתקרר בדרך וכך הדגים או הגבינות מקבלים טעם של עשן אך לא מתבשלים.

עישון חם – נפוץ יותר באזורינו. והוא מתאים לבשרים ולדגים.

משתמשים בגחלים שמספקים חום ובעץ של נשירים שגם יוצר את העשן.
ניתן לעשן גם עם עצי הדר, למרות הטעם החזק שלו וגם עץ האורן- שנותן טעם "חריף" לבשר בגלל השרף שלו.
חשוב להקפיד שלא תדלק האש בזמן העישון ותשרוף את הבשר.
תולים את הבשר על וו או מניחים אותו על הרשת מעל הגחלים.תהליך העישון לוקח מס' שעות תלוי בעוצמת החום ובגודל הנתח.

בניגוד לצלייה של הבשר על גריל או מנגל בה נתח הבשר נסגר בחום גבוה, כשמדובר בעישון הבישול הוא בטמפרטורה נמוכה והבישול הוא איטי מאוד ובכל מקרה מעשנת אינה מהווה תחליף לגריל.

חשוב מאד לציין:

חשוב לציין כי בכל שיטה שנבחר יש קודם לכן להשרות את הבשר במים ובמלח מספר ימים. המלח חודר לנתח הבשר ומונע התפתחות חיידקים.זה הזמן להוסיף גם תבלינים כמו גרגירי פלפל שחור, עשבי תיבול,יין אדום או לבן. שיטות פעולה אלו מונעות מאיתנו ספונטניות לעומת השימוש בגריל שבו אפשר בכל רגע "לזרוק" חתיכת בשר על הרשת ותוך מס' דקות יש לנו ארוחה.

חלקים מומלצים לעישון:

שוק טלה, שוקי אווז אפילו עוף, דגים שמנים כמו מקרל.

בחברת שאולי גרילס ניתן להשיג גם גריל משולב מעשנת המופעל ע"י פחמים או גז.

לפרטים ומידע נוסף השאירו מספר ונציג יצור עמכם קשר בהקדם!

 
שינוי גודל גופנים
יצירת קשר
השאירו פרטיכם ונציג יחזור אליכם