מטבחי חוץ – טבונים

מטבחי חוץ – טבונים 2017-08-28T16:43:52+00:00

טאבון – להדר את הגינה

אם החלטנו להדר את מטבח הגינה שלנו מומלץ להוסיף טבון בסמוך
הטבון נועד לאפייה של מוצרי בצק שונים כמו: לחמים, לאפות (מחיטה מלאה מומלץ מאוד) פיצות, פוקצ'ות, בייגלה ועוד.

כיום מיוצרים שני סוגים עיקריים של טבונים:

  1. טבון בנוי מפח מתכת עבה בעל דפנות לבידוד בדומה למטבח לגינה ולאגירת החום בתוכו בעל מבער גז לטבון מקצועי, עם רצפת לבני שמוט ובידוד מתחתיו.
  2. טבון הבנוי מ- 100% לבני שמוט. בעל מבער גז מתאים ובידוד מתחתיו.

אם אתם חובבי אפייה ויש לכם קצת זמן פנוי תוכלו לדעת יותר על מרכיבי הטבון:

אבן השמוט: אבן השמוט היא אחת החלקים החשובים ביותר בטבון מכיוון שיש ביכולתה לשרוד בטמפרטורות גבוהות מאוד.

אבן השמוט סופגת חום ואוגרת אותו בתוכה, תהליך ספיגת החום לוקח בן 20 ל-30 דקות בעזרת מבער טבון מקצועי וחזק (לחץ הגז גבוה מאוד 800-1000 גרם/ סמ"ר ואינו מתאים ללחץ עבודה של הגריל במטבח הגינה).

מטבחי חוץ-טבונים

למה תהליך זה הכרחי?

תהליך זה הכרחי ואי אפשר לוותר עליו. לאחר תהליך החימום האבן תיהיה מוכנה לספק לנו עבודה רצופה ( בן 300 ל- 450 צלסיוס) וללא הפסקות ונוכל ליהנות מטעם של "פעם" ומבצק פריך: קריספי מבחוץ ורכות מבפנים.
שילוב מנצח של טבון ומטבח גן משנה את כללי המשחק  ומאפשר "לייצר" הכל מהבית.

אגב אפשר לכבות את מבער הטבון כ- 10 דקות לפני סוף השימוש וליהנות עדיין מחום הטבון.

אבן הטבון עצמה עשויה מחומר קרמי שמורכב מסיליקה ואלומינה או אלומינה וברזל. בתהליך ייצור האבן שגם הוא נעשה בתנור נשרפים חומרים אלו ומעניקות לאבן עמידות בחום של עד 1,400 c בארץ אגב אין תנורים לייצור אבני שמוט וחבל.

תחזוקת האבן: טבון חיצוני הנמצא בדרך קבע תחת כיפת השמיים לא זקוק לתחזוקה כלשהי ואין צורך לשוטפו והוא לא ניזוק מחשיפה לשמש או גשם.

תהליך ניקוי האבן

תהליך ניקוי האבן בתוך הטבון יחל לפחות שעתיים לאחר כיבוי הטבון ע"י ניקוי בעזרת מים או ספוג וללא חומרי ניקוי כלשהם. אפשר להיעזר גם במברשת או שפכטל אם נתקלים בשאריות שנדבקו חזק לאבן.

האבן משנה את צבעה בד"כ בפעם הראשונה והופכת לכהה יותר : זהו תהליך טבעי ואין טעם להיבהל.

בכדי למנוע הידבקות של הבצק על האבן השמוט מומלץ לפזר מעט קמח על המשטח מיד לפני הכנסת הבצק לתוכו או לקמח את הבצק עצמו לפני הכנסתו לטבון ואפשר להשתמש גם בנייר אפייה מטובל בקמח.

מבער הגז לטבון יותאם לפי גודל הטבון וסוגו
מלבד חימום הטבון הוא גם מסלק את כל הלחות והרטיבות שנספגת בתוך האבן או מתחת לטבון אל הבידוד.

אם הגעתם וקראתם עד כאן מגיע לכם עוד טיפ קטן
עד כאן הכל היה בתיאוריה כעת נסו לדמיין את שיתוף הפעולה המשפחתי, את החוויה הכיפית להתלכלך מהקמח ואת הגיבוש עם הילדים ללוש יחדיו את הבצק במטבחי גינה.
וההנאה מזמן איכות אמיתי עם בני ביתנו ואיך אומרים: ותחשבו על זה….

לפרטים ומידע נוסף השאירו מספר ונציג יצור עמכם קשר בהקדם!

 
שינוי גודל גופנים
יצירת קשר
השאירו פרטיכם ונציג יחזור אליכם